Глобиха ресторантьор за обида в Паспортна служба
Глобиха ресторантьор за обида в Паспортна служба / Дарик-Благоевград, Елина Христова, архив

Собственикът на благоевградското заведение "Бохеми" Николай Динков бе осъден по Указа за борба с дребното хулиганство за скандал в Паспортна служба. Председателят на Районния съд Екатерина Николова призна Динков за виновен и го наказа с глоба в размер на 300 лева.

На 7 февруари Николай, който е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов, отправил изрази по адрес на служителката Милка Делева, които оскърбили честта и достойнството й. Динков бил афектиран от неизпълнена в срок експресна поръчка за задграничен паспорт.

Когато отишъл за парспорта си в ранния следобед, Динков не открил Делева на гишето и попитал "Къде е тази пенсионерка, да не й е станало лошо, няма ли кой да я уволни?"

В присъствието на колеги на Делева Николай Динков заявил, че ако паспортът му не бъде готов до 17.00 часа, ще й счупи главата, се сочи в акта по УБДХ, съставен от полицейския инспектор Илко Йорданов. По делото бяха разпитани служителките Мария Костурска, Гергана Станкева и обидената Милка Делева, които заявиха пред съдия Николова, че поведението на Динков наистина е било хулиганско и оскърбително.

"Не съм заплашвал, че ще се саморазправям с жените в Паспортната служба. Отидох там сутринта, заплатих за експресна услуга и лично служителката Костурска ми обеща, че паспорта ще бъде готов до 14.00 часа. Това обаче не се случи, а аз претърпях финансови загуби, тъй като същата вечер трябваше да пътувам с предварително закупен билет в Турция със съпругата си", обясни бизнесменът Николай Динков.

"В салона имаше много хора, които чакаха изнервени и ме подкрепиха в опита ми да поискам сметка за неизпълнената поръчка. Няма начин да съм обидил или заплашвал  Делева, тъй като самата тя не беше на работното си място повече от половин час", каза Динков. Същото потвърдиха в съдебната зала приятелите на бизнесмена Николай Стоилов и Павел Ангелов, свидетели на случилото се.