Г. Икономов: Ако не изградим втора кабинка, ще ходим на ски в Турция
Г. Икономов: Ако не изградим втора кабинка, ще ходим на ски в Турция / Дарик - Благоевград, архив
Г. Икономов: Ако не изградим втора кабинка, ще ходим на ски в Турция
80635
Г. Икономов: Ако не изградим втора кабинка, ще ходим на ски в Турция
  • Г. Икономов: Ако не изградим втора кабинка, ще ходим на ски в Турция

Министърът на туризма Николина Ангелкова отново не даде категоричен отговор на въпроса, свързан с изграждането на втора кабинкова линия в Банско.

Във връзка с питане от кмета Георги Икономов, Ангелкова сподели, че туристическото министерство подкрепя идеята, но не отговори еднозначно, ще бъде ли изградена втора кабинка.

"Безспорен факт е, че трябва да има втора кабина. Към момента има проблем, свързан с концесията, който трябва да бъде изчистен. Трябва дa се изясни дали цялата площ е дадена на сегашни концесионер или само изградените ски писти, съоръжения и тези по ПУП. За мен това е препъни-камъкът, който пречи на процеса да върви напред", коментира кметът на Банско Георги Икономов.

Градоначалникът беше заяви, че проблемът няма да бъде решен с отлагане и трябва категорично да бъде решен въпросът с изграждане на втората линия. "Мерките в никакъв случай няма да удовлетворят всички страни, но поне ще се знае дали местната общност да се надява на втори лифт", коментира още Икономов.

Той подчерта, че община Банско инвестира десетки хиляди левове в туристическа реклама, а хората остават разочаровани. "Вместо турците да идват при нас на ски, ние ще ходим в техните курорти, които те строят без да се притесняват", каза още Георги Икономов.