Диспансерите търсят съдействие от областния управител и депутатите в Пиринско
Диспансерите търсят съдействие от областния управител и депутатите в Пиринско / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Управителите на четирите областни диспансера в Благоевград инициират работна среща за изясняване бъдещия статут на лечебните заведения. Вече са отправени официални покани за участие до областния управител Валери Смиленов и до всички народни представители в региона.

"С приетите промени в Закона за лечебните заведения и изготвянето на областна здравна карта се предвижда преобразуване и/или пререгистриране на съществуващите до този момент диспансери в друг вид лечебни заведения, и/или тяхното ликвидиране и евентуално вливане в МБАЛ – Благоевград", напомнят на депутатите и Валери Смиленов управителите на онкологичния, белодробния, кожния и психическия диспансер - д-р Христина Кузманова, д-р Татяна Константинова, д-р Силвия Янкулова и д-р Николай Янакиев.

"Какво ще бъде бъдещето на сега съществуващите диспансери; каква ще бъде организацията, управлението и финансирането им и как с преструктурирането на тези лечебни заведения ще се предоставя в бъдеще специализирана медицинска помощ на жителите на областта, касаеща социално значими заболявания, като сифилис, СПИН, туберкулоза, онкологични и психични заболявания, гарантираща подобряване на здравето и повишаване качествотото на живот". За отговор на тези въпроси настояват ръководителите и персонала в четирите диспансера.

 

"Надяваме се на разбиране и съпричастност от Ваша страна!"


Телефони за контакти:
073/88-06-81, 073/83-21-00, 073/88-59-19, 073/88-41-43



С уважение:

Д-р Христина Кузманова – Управител „ОДОЗС”ЕООД
Д-р Силвия Янкулова – Управител „ОДКВЗС”ЕООД
Д-р Татяна Константинова – Управител „ОДПФЗС”ЕООД
Д-р Николай Янакиев – Управител „ОДПЗС”ЕООД