Да се пазим от самоизпълняващото се пророчество иска Кунева
Да се пазим от самоизпълняващото се пророчество иска Кунева / netinfo

"Не трябва в момента да се спираме на идеята за предсрочни избори заради ширещия се скандал в правителството".  Така европейският комисар за защита на потребителите Меглена Кунева отговори на въпрос как би реагирал Брюксел на евентуални предсрочни избори у нас в близките месеци. Според Меглена Кунева предсрочните избори са нещо, което се случва навсякъде.

 „Част от най-трудното за мен докато бях главен преговарящ бе да се справям с негативните сигнали идващи от България от типа на „Какво ще се случи ако ни отложат”, каза още еврокомисарят. Според нея трябва да се пазим от т. нар. „Самоизпълняващо се пророчество”.  

„Много е удобно да кажем, че всичко в държавата се разпада, но ако искаме нещата да вървят добре трябва да направим така че да се случват с наша помощ. Как изглеждаме в Брюксел е въпрос, на който можем да отговорим след като се види как използваме всички онези възможности, които съюза дава. Ние имаме набора от възможности, а това доколко е напред една страна се определя от това доколко тя използва тези възможности”, каза още Меглена Кунева в Благоевград.