ПМГ “Яне Сандански”
ПМГ “Яне Сандански” / Снимка: Маргарита Петкова
15 хромбук устройства вече са на разположение на ученици и преподаватели в ПМГ “Яне Сандански” в град Гоце Делчев. Най-новата технология е дарение от бивш възпитаник на училището.

ПМГ Яне Сандански
Снимка: Маргарита Петкова


Chromebook устройствата може да се използват за всичко, постижимо чрез приложения от GooglePlay Store или уеб-приложения. По информация на директора на гимназията Елка Божикова Chromebook покрива с лекота 99% от работата в училище, а и извън него. С подобни системи за работа засега разполагат само в ПМГ „Яне Сандански“ и във Варненската математическа гимназия.

ПМГ Яне Сандански
Снимка: Маргарита Петкова


«Хромбукът» е преносим компютър, снабден със зарядно устройство и писалка за работа с екрана. Екранът е снабден с множество сензорни точки, които отчитат мигновено силата на натиска и местонахождението на върха на писалката. Ученици, учители и гости, сред които бе и кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов, присъстваха на първата демонстрация за работа с новата технология и нейните възможности. Новото оборудване е дарение от бивш възпитаник на гимназията, уточни директорът Божикова.