БДЖ вдига цените на билетите от днес
БДЖ вдига цените на билетите от днес / netinfo
Влиза в сила изменение в тарифата на "Български държавни железници" за превоз на пътници, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Средното увеличение на цените на железопътните услуги е 9.19 % . Билетът за бързия влак от Благоевград до София ще струва 6.80 лв. До вчера за това направление плащахме 6.30 лв.

Промените в цените на жп услугите са свързани с повишението в цените на горивата и електроенергията. Изменението на тарифата е съобразено с условията на пазара и стратегията на дружеството за запазване на настоящите клиенти и привличане на нови товари за превоз с железопътен транспорт.

Цените за пътуване с пътнически влак на разстояние до 10 км се увеличават с 0.10 лв., а за разстояния между 11 км и 20 км - с 0.20 лв.

Санкцията за пътник, който безпричинно спре влак с внезапна спирачка, се увеличава от 10 лв. на 100 лв.

«Български държавни железници» ЕАД запазват без промяна цените на петдневните абонаментни карти, които са една от предпочитаните оферти сред редовните клиенти на железопътния превозвач. Непроменени остават и цените на железопътните карти, които дават право на различни видове намаления. Запазват се и цените за спални, кушет и седящи места, както и тарифата за превоз на багажни и колетни пратки.

Железопътният превозвач запазва и всички видове търговски оферти, които дават право на отстъпка при многократни пътувания, двупосочни пътувания, пътувания в малки или големи групи.