Ансамбъл „Вихрен” изнася концерт в Благоевград
Ансамбъл „Вихрен” изнася концерт в Благоевград / netinfo
Ансамбълът за народни песни и танци при Военен клуб Благоевград „Вихрен” ще изнесе тържествен концерт по повод празника на Благоевград – 24 май.

В концерта участие ще вземат и детски ансамбъл „Вихренче” и клуб по спортни танци „Карат” към Военен клуб в Благоевград, съобщи за Дарик художественият ръководител на ансамбъла – Иван Иванов. Хореографията е негово дело.

Концертът започва в 19:00 часа на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград.

Ансамбълът е носител на орден “Св. Св. Кирил и Методий” – III степен. Сред многото награди от национални и международни фестивали в Гърция, Турция, Полша, Чехия, Румъния, Русия, Унгария и Македония са: голямата награда “Златната струна” от фестивала в град Бидгошч – Полша, плакета, връчен от министъра на отбраната през 1995 г. по случай 35 годишния юбилей от създаването на ансамбъла, специалната награда на прегледа на художествените състави във военните клубове за 1995 г.

През 1996 г. ансамбъл “Вихрен” става носител на новоучредената награда “Армейска лира” измежду 280-те участници в двуетапните прегледи в Благоевград и Казанлък. В периода 2000-2006 г. ансамбъл за народни песни и танци “Вихрен” ежегодно взима участие в прегледа на любителското и художествено творчество в Българската армия и е отличен с морални и материални награди от министъра на отбраната и началника на генералния щаб.

За високите си художествени постижения ансамбълът е награден с орден „Св. св. Кирил и Методий” - III степен и е удостоен със званието „Представителен”.