Първа копка
Първа копка / Снимка: Община Благоевград
С първа копка и водосвет дадоха старт на строежа на три блока със 172 жилища за социално слаби хора в Благоевград. Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж” и е на стойност 9 506 000 лева.

„В тази цена се включват не само строително-монтажните работи, но и оборудването. Апартаментите ще бъдат направени до ключ, а не само в груб строеж. Бройката им е съобразена с терена, с подходящата квадратура. В момента имаме 525 социални жилища и с тези нови 172 ще разполагаме с близо 700, с което изпълняваме нашия ангажимент към хората в нужда”, заяви кметът на община Благоевград – д-р Атанас Камбитов.
Крайният срок за завършване на дейностите е ноември догодина, но се очаква фирмата да се справи по-рано и през май 2018 г. да се пререже лентата на обекта.  

Ще строят социални жилища в Благоевград, днес правят първата копка

„Разпоредих да се промени Наредбата за ползване на социални жилища. Има много случаи, в които апартаментите се унищожават, вършат се вандалщини в тях. Занапред това няма да случва. Който руши, който не си плаща дълъг период от време наема, който не си праща децата на училище, няма да има право на социално жилище. Ще има нови критерии за получаване и за ползване на общинските жилища”, разкри градоначалникът. Той призна, че се ужасил, когато видял, че в апартамент се е палил огън. Това е опасно и за съседите. „Искаме да защитим имуществото си , затова ще имваме механизъм да реагираме остро, бързо и твърдо”, уточни кметът Камбитов.