/ iStock/Getty Images
Със снежен фест на 15 и 16 януари Пампорово ще отбележи Световния ден на снега, съобщиха от "Пампорово" АД.

Снежен празник на открито, музика, забавни игри, томболи с награди са включени в програмата на зимния фестивал. Керана и "Космонавтите" ще открият в събота празника, след което купонът ще продължи с DJ сет и много забавления във фън зоната на ски център "Студенец".

Близо 20 см нов сняг натрупа в Пампорово

"Пампорово" АД обяви специална промоционална оферта до края на януари с 40 процента намаление при онлайн резервации за 5-звездните хотели "Перелик" и "Орловец" за делничните дни от неделя до четвъртък включително, а за дните петък и събота отстъпката е 25 на сто, също при директна онлайн резервация.

Празникът World Snow Day е инициатива на Международната ски федерация и има за цел да запали децата по зимните спортове, уточняват от "Пампорово" АД. Планинският курорт се включва за поредна година в кампанията. В неделя снежната фиеста ще продължи с игри за малки и големи на открито.

Ски зоните Пампорово и Мечи чал са в отлично състояние. Снежната покривка е 130 см, работят 14 писти и 12 лифтови съоръжения. Лифт карти и ски оборудване могат да бъдат закупени онлайн на pamporovo.me с отстъпки от 3 и 20 процента.

За улеснение на туристите и съобразявайки се с противоепидемичните мерки са монтирани допълнителни pick-up станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код. 
БТА