/ БГНЕС
Лифткартите остават на сегашните цени до 28 декември
Скизоната в Пампорово ще бъде отворена от 18 декември, съобщиха от "Пампорово" АД. Цените на лифткартите от миналия скисезон се запазват до 28 декември - дневната карта за възрастни е 62 лв.

Някои писти е възможно да бъдат отворени и преди 18 декември, ако метеорологичните условия позволят, уточняват от дружеството. Курортът въвежда нови дигитални услуги от началото на скисезона, съобразявайки се с противоепидемичните мерки и за улесняване на туристите при резервация и покупка на продукти.

Въвежда се нов вид полудневна лифткарта за двете скизони - Пампорово и Мечи чал, от 11.45 часа до 16.30 часа. От този зимен сезон се пуска в продажба и сутрешна полудневна карта само за Мечи чал, валидна от 8.45 часа до 12.30 часа.

За първи път в Пампорово туристите ще могат да купуват предварително онлайн лифткарти, оборудване и услуги в скиучилище с отстъпка, допълват от "Пампорово" АД. Директната покупка на услуги през уебмагазина на сайта на Пампорово ще е с 3 процента отстъпка от цената за лифткарта, 8 на сто - за ски- и сноуборд училище, и 20 процента намаление за наем на оборудване. И през зимния сезон 2021-2022 г. продължава програмата с преференциални цени за деца до 12 години, младежи - от 12 до 18 години, и възрастни - над 65 години.

С цел осигуряване на безопасна среда, Пампорово продължава проекта за дигитализация на услугите в курорта, информират от ръководството на "Памопорово" АД. Инвестициите в тази посока са в допълнителни платформи за дистанционно обслужване в скизоната и хотелските бази, въвеждане на нови модули за онлайн покупки на скиуслуги, увеличаване на броя на безконтактните устройства в курорта и поставяне на виртуален касиер за самостоятелна покупка на скиуслуги на "Ски център 2".

Допълнителни pick-up станции за безконтактно получаване на лифткарти и скипакети са поставени в централната част на курорта - в хотелите "Перелик" и "Орловец" и пред най-новия ресторант - "Glamour Chalet". Чрез сканиране на QR код туристите ще могат да вземат лифткартата си още в хотела. За да се облекчат струпванията пред касите и да се пести време, от дружеството препоръчват презареждане на лифткартите онлайн.

Нова инвестиция за сезона е внедряването на допълнителен модул за предварителна резервация на ски- или сноуборд учител и оборудване. В гардероба на скицентъра "Малина" има поставен Self-Check-in деск, през който могат да се правят поръчки на скиуслуги чрез самостоятелно чекиране.

И през този скисезон Пампорово ще спазва стриктно противоепидемичните мерки, категорични са от дружеството. Хотелите "Орловец" и "Перелик" интегрират системи за прочистване на въздуха за безопасна среда, така че гостите да се чувстват в пълна сигурност по време на престоя си. Зелени сертификати за качване на лифтовете няма да се изискват.
БГНЕС