/ ThinkStock/Getty Images
Предстои той да бъде предаден на българските власти след процедура по екстрадиция пред тамошен наказателен съд
След две европейски заповеди за арест, хванаха многократно осъждан мъж във Великобритания, съобщиха от прокуратурата.

Турски гражданин пожела да бъде екстрадиран в южната ни съседка, където да изтърпи присъдата си

По издадени от прокуратурата в Смолян, две европейски заповеди за арест, във Великобритания, е задържан 38-годишен българин,
издирван за източване на дебитна карта и за изтърпяване на присъда По издадени от Окръжна и от Районна прокуратура европейски заповеди за арест, в Ланкашир, Кралство Великобритания, той е задържан.

Той се издирва по досъдебно производство на Окръжна прокуратура, за да бъде проведено срещу него наказателно преследване за това, че в периода от 22 септември 2018 г. до 1 октомври 2018 г., в Смолян, в условията на продължавано престъпление, използвал чужда дебитна карта, издадена от банка на името на другиго, и с нея извършил 9 транзакции от банкомати, като изтеглил общо 5 600 лева. 

Хванаха в Горна Оряховица мъж, издирван от София

Спрямо него е издадена и втора Европейска заповед за арест от Районна прокуратура, с която е издирван за изтърпяване на влязла в сила присъда, за това, че от октомври 2018 г. до февруари 2019 г., не платил пет месечни вноски за издръжка на малолетното си дете, в размер на общо 525 лева, за което му е наложено ефективно наказание от 5 месеца „лишаване от свобода“ .

Задържаха мъж, издирван от властите в Чехия за измама

Той е осъждан многократно.
Установено е, че той е напуснал България през април 2019 г. и е бил обявен за международно издирване. На 15 февруари 2020 г. в прокуратурата е постъпило уведомление от МВР, че той е задържан в Ланкашир, Кралство Великобритания.

Предстои той да бъде предаден на българските власти след процедура по екстрадиция пред тамошен наказателен съд.