/ / Thinkstock/Getty Images
400 пакета с хранителни продукти ще бъдат раздадени на социално слаби хора в община Смолян, съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Те са събрани от създадената в края на миналата седмица хранителна банка.

С лични средства на кмета, заместниците му и секретаря на Общината са закупени и подготвени 400 пакета с пакетирани хранителни продукти. В тях са поставени и маски за многократна употреба. Те ще бъдат раздадени днес, 30 март, от доброволци на социално слаби хора, които са подадени от дирекция „Социално подпомагане“.

Кризата с коронавируса поставя всички ни на изпитание. И заедно като общност ще я преодолеем по-лесно. В този момент с каквото можем нека да помогнем на най-нуждаещите се наши съграждани. Всеки, според възможностите си, може да дари пакетирани хранителни продукти. Те ще се приемат в Центъра за информация и обслужване на граждани от служител на община Смолян, който ще записва и имената на дарителите. Събраните продукти ще се разпределят от администрацията и ще бъдат раздавани на нуждаещите се наши съграждани.