/ iStock/Getty Images
Двама непълнолетни младежи от Чепеларе са откраднали автомобил, преобърнали го, след което го залели с бензин и го запалили, съобщиха от пресцентъра на Окръжната дирекция на полицията в Смолян.

На 23.03.2020г. в 02:05 часа в РУ-Чепеларе е получен сигнал, че в местността „Асенец“ има преобърнато и горящо моторно превозно средство – автомобил марка „ГАЗ 69“ със смолянска регистрация, собственост на 30-годишен мъж от гр. Чепеларе. Незабавно след получаване на сигнала са предприети оперативно – издирвателни мероприятия за установяване на всички факти, свързани с инцидента.

Въвеждат вечерен час за цялата Смолянска област

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия се установява, че две момчета – на 16 години и на 12 години, от гр. Чепеларе, са отнели автомобила, който е бил паркиран на ул. „Кирил Маджаров“, и са се отправили към местността „Асенец“. След това, на връщане, 16-годишният е загубил управление над автомобила и са се преобърнали.

Двамата младежи са излезли невредими от катастрофиралия автомобил, залели са го с намиращия се в багажника бензин и са го запалили, вероятно с цел да укрият следите си. Пламъците са унищожили напълно отнетия автомобил.

Проходът Превала е затворен за движение за тирове

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.