/ БТА
Изработката е дело на възрастния мъж, който е изработил и паметникът на Васил Левски, поставен в центъра на града преди 3 години
В Смолян откриха бюст-паметник на революционера Георги Сава Раковски. Монументът е дело на смолянчанина Георги Милушев.

След откриването, 96-годишният мъж дари паметника, който е на стойност 22 хил. лева, на Министерството на отбраната, 101-ви Алпийски полк и Военен клуб-Смолян.

БТА

Паметникът е монтиран пред Военния клуб. На официалната церемония по откриването присъстваха жители на града, военни, политици, служители в държавни и общински структури.

БТА

Както проектът, така и изработката, и поставянето на бюст-паметника са дело на 96-годишния родопчанин. Негово дело е и паметникът на Васил Левски, поставен в центъра на града преди три години.

БТА

Камъкът за бюста е доставил лично от село край Перник. "Техническата работа ми отне не повече от четири месеца, а бюрократичната процедура продължи около две години, заради уточняване на собствеността на имота пред Военния клуб", каза Георги Милушев.

БТА

Събитието бе почетено от представители на Община Смолян, Областната администрация, Министерството на отбраната. Прочетен бе и поздравителен адрес от президента Румен Радев.

Следващата мечта, която иска да реализира Георги Милушев, е да направи паметник на покойния главен архитект на Смолян Петър Петров.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елена Павлова. БТА