Отрицателни са пробите за алкохол и наркотици на машиниста
Преустановено е движението на влаковете по направлението Белово-Костенец,  съобщиха от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Пробите за алкохол и наркотици на машиниста са отрицателни. Това каза Районният прокурор на Пазарджик Пламен Пантов, който е на мястото на инцидента.

"В момента се прави оглед на местопроизшествието и все още не може да се посочат причини за инцидента", обясни Пантов. Той добави, че допълнително ще се уточняват и нанесените материални щети. Предстоят множество експертизи.

"Разследването на Районна прокуратура - Пазарджик е за причиняване на значителни имуществени вреди при управляване на подвижен железопътен състав", каза още Пламен Пантов.

Вагон от товарен влак дерайлира край Ситово

В 14.32 часа при преминаване на влакова композиция на частен товарен превозвач през гара "Белово" дерайлират локомотивът и първият вагон с първата колоос. Композицията е била празна.

В района на инцидента пътниците ще бъдат превозени с автобуси. Причините за произшествието се изясняват. На място са аварийни екипи на НКЖИ.

Горя празна платформа на товарен влак край Айтос

Поради тази причина се изменя маршрута на движение на БВ 1613 София-Свиленград. Влакът ще се движи през гарите Казичене, Карлово, Пловдив, след което продължава по маршрута си.