/ IStock
Оставиха в ареста братята - на 22 и 17 г., изнасилили и пребили до смърт мъж във Велинград, съобщиха от прокуратурата.

Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 13 януари са извършили полово сношение с 42-годишен мъж, като са употребили за това сила и заплашване.

Установено е, че на 13 януари двамата обвиняеми нанесли побой и извършили полово насилие спрямо 42-годишния мъж в постройката, където живеел. На 16 януари е бил подаден сигнал, че пострадалият мъж е починал. Няколко часа по-късно двамата извършители, които са братя, са били установени и задържани от полицията.

Задържаха братя, изнасилили и пребили до смърт мъж във Велинград

Незабавно са започнали действия по разследването под надзора на прокуратурата. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи начини и механизма на настъпване на смъртта, като от лекарското заключение ще се прецени за изпращане на делото по компетентност в Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Припомняме, че първоначално досъдебното производство е било образувано за причиняване на смърт по непредпазливост. Установено е било, че по тялото на мъжа има следи от побой и полово насилие.

Няколко часа по-късно във връзка с извършеното деяние са и задържани за срок от 24 часа, като те са братя. По делото е установено, че на 13 януари вечерта двамата обвиняеми отишли в постройка тип колиба, обитавана от 42-годишния мъж.

Те му нанесли побой и извършили полово сношение. Малко по-късно двамата си тръгнали и оставали пострадалия. При извършения оглед в постройката, където е живеел, е бил открит дървен кол. Според първоначалните данни на медицинските експерти смъртта е настъпила вследствие на разкъсване на вътрешни органи на тялото.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Пазарджик.