/ iStock/Getty Images
Прокуратурата привлече като обвиняеми двама братя - на на 22 и 17 г., за това, че на 13 януари във Велинград са извършили полово сношение с 42-годишен мъж, като са употребили за това сила и заплашване, съобщиха от обвинението.

Заради нотариален акт за апартамент: Пребиха и отрязаха част от ухото на мъж в Димитровград

На 16 януари е бил получен сигнал, че в постройка е открит починал мъж. Под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик незабавно са започнали действия по разследването.

Първоначално досъдебното производство е било образувано за причиняване на смърт по непредпазливост. Установено е било, че по тялото на мъжа има следи от побой и полово насилие.

Няколко часа по-късно във връзка с извършеното деяние са и задържани за срок от 24 часа, като те са братя. По делото е установено, че на 13 януари вечерта двамата обвиняеми отишли в постройка тип колиба, обитавана от 42-годишния мъж.

Задържаха петима души за побой в дискотека в Перник

Те му нанесли побой и извършили полово сношение. Малко по-късно двамата си тръгнали и оставали пострадалия. Сигнал, че мъжът е починал е бил подаден на 16 януари.

При извършения оглед в постройката, където е живеел, е бил открит дървен кол. Според първоначалните данни на медицинските експерти смъртта е настъпила вследствие на разкъсване на вътрешни органи на тялото.

Продължават активните действия по разследването. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, като прокуратурата е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо тях.