Времето на 18 януари: Облачно със снеговалежи
Времето на 18 януари: Облачно със снеговалежи / pixabay.com

Прогноза за 18 януари,сряда

Днес ще остане облачно. По-съществени и на повече места ще са снеговалежите до обяд в Южна България и в Предбалкана. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), предаде "Фокус".

Какво време ни очаква през следващите 10 дни?

Само в крайните югоизточни райони и по Черноморието валежите ще са от дъжд, но и там ще преминат в сняг. Вятърът ще остане от североизток, умерен до силен и с него остават условията за виелици и навявания. След обяд валежите временно ще отслабват, на места и ще спират. Температурите ще са почти без дневен ход - предимно между минус 4° и 1°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари и през деня още ще се повиши.

Над Черномориeто ще бъде облачно. Валежите от дъжд ще преминават в сняг, най-късно в южните райони, а привечер ще спират. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 0-4°. Температурата на морската вода е 2-4°.

Вълнението на морето след обяд ще е около 4 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен вятър от изток, по високите части ще се ориентира от югоизток.

Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg