Откраднат GSM публикува автоматично снимки в Интернет
Откраднат GSM публикува автоматично снимки в Интернет / netinfo

Крадец заснема чихуахуа в акаунта на Бен Клемънс в сайта Flicr.com, тъй като не знае, че телефонът е настроен да публикува автоматично всяка направена снимка.

Бен Клемънс, уебдизайнер, твърди, че мобилният му телефон е бил откраднат във влак в средата на август в Калифорния. Няколко дни по-късно, благодарение на инсталирания в телефона му софтуер, в неговия фотосайт се появяват снимки на куче порода чихуахуа, жена и деца, които могат да бъдат видени от всеки.

"Даже и крадците нямат личен живот", шеговито казва Клемънс в телефонен разговор от дома му в Бъркли, Калифорния.

Акаунтът с инцидента се превърна моментално в поредната интернет сеназция, а новината зае челно място по популярност в сайта Digg.com.

Клемънс, който между другото работи в Yahoo, обяснява, че е настроил софтуера на мобилния телефон да качва автоматично снимки в сайт за публикуване и споделяне на снимки. Крадецът или може би човекът, закупил впоследствие този GSM не знае за автоматичната функция, която не зависи и от използваната SIM карта.

Въпреки че независимите софтуерни инженери на софтуера твърдят, че това не е рекламен трик, немалко интернет потребители са изразили съмнение в достоверността на историята.