Infiniti подготвя флагмански седан
Infiniti подготвя флагмански седан / снимка: Gulliver/Getty Images, снимка в текста: БГНЕС

В Аutoblog се появи изображение на новия "флагмански" седан на Infiniti, дело на главния дизайнер на компанията Алфонсо Албаиси.

Засега флагманът няма наименование, като е възможно да бъде наречен Q80 или Q90. Името ще бъде избрано впоследствие, едва след като от Infiniti вземат окончателно решение относно новите купе и кабриолет на автокомпанията. Те са на базата на М-серията на Infiniti и е възможно също да бъдат наречени Q80.

На предстоящия автосалон във Франкфурт Infiniti ще представи концептуалния хечбек Q30. Серийната версия ще се основава на платформата Мercedes-Benz A-класа. Проозводството й започва през 2015 г. в британския град Съндърланд. Infiniti Q30 ще се конкурира в своя клас с BMW 1-серия, Audi A3 и Volvo V40, пише БГНЕС.

Компанията Infiniti е базирана в САЩ и Хонконг, но иначе се явява подразделение на японската Nissan. През последните десетина години луксозният бранд завоюва солидни позиции сред заможните клиенти, най-вече с кросоувъра FX. Собственик на такъв е и световният шампион от Формула 1 Себастиян Фетел.

Infiniti подготвя "флагмански" седан
netinfo