/ Gulliver/Getty Images
Канадски радиостанции спират излъчването на песни на Майкъл Джексън
100902
Канадски радиостанции спират излъчването на песни на Майкъл Джексън
  • Канадски радиостанции спират излъчването на песни на Майкъл Джексън
Канадски радиостанции спират излъчването на песни на Майкъл Джексън след филм на HBO, който го обвинява в педофилия. Решението на радиоверигите било продиктувано от реакции на слушатели, възмутени от видяното в документалния филм „Да напуснеш Невърленд”. Според лентата кралят на попа е сключил импровизиран брак с 10-годишно дете, с което имал сексуални отношения.

Радиостанции спират излъчването на песни на Майкъл Джексън

Когато е едва на 10 години, Джеймс Сейфчък се омъжва против волята си не за кого да е, а за самия крал на попа - Майкъл Джексън. Разкритието прави пред HBO Сейфчък, вече 40-годишен, показвайки пръстена, който певецът му е дал по време на церемонията, състояла се в спалнята му.

Двамата се срещнали на снимачната площадка на реклама за безалкохолна напитка, когато Джеймс бил на девет. Годината е 1987 и през нея започва сексуалният тормоз, твърди документалният филм на HBO.

Документален филм обвинява Майкъл Джексън в педофилия

Малко преди той да бъде излъчен, наследниците на поп иконата заведоха иск срещу телевизията за щети на стойност 100 млн. щатски долара. Искът се състои от 53 страници и е депозиран пред Върховния съд на Лос Анджелис. В него наследниците обвиняват телевизията, че предстои да наруши договор за "неоклеветяване", подписан с Майкъл Джексън през 1992 г.

"През 2005 г. Джако бе съден и бе оправдан от съдебните заседатели, той е невинен. Точка!” се казва в иска на наследниците.

Опра Уинфри подготвя телевизионно предаване в защита на Майкъл Джексън

Филмът обаче вече е излъчен. И резултатът не закъснява. Кристин Дикер, говорителка на компания, която притежава три радиовериги в Монреал, обяви, че музиката на Джексън е изтеглена от ефира от вчера в отговор на реакции на слушатели, гледали филма. Очаква се решението да се приложи и за други медии в по-малки населени места на провинция Квебек.