Задържаха Строс-Кан като заподозрян в съучастничество в сводничество
Задържаха Строс-Кан като заподозрян в съучастничество в сводничество / снимки: Reuters

Бившият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан е задържан в Лил, Северна Франция, за "съучастничество в сводничество" и "укриване на злоупотреби", съобщи местната прокуратура, цитирана от Франс прес.

Строс-Кан бе поставен под стража веднага, след като пристигна за разпит в жандармерията. Извикан бе и адвокатът му Фредерик Больо, уточнява АФП. Полицията в град Лил разследва предполагаема мрежа за проституция във Франция и Белгия със замесени полицаи и други
служители.

Очакваше се Строс-Кан да бъде разпитан във връзка с предполагаемото си участие във вечеринки - по-специално в Париж и Вашингтон, за да се установи дали е знаел, че поканените жени са проститутки, предава БТА. Редица пътувания на последните са били организирани и финансирани от двама френски бизнесмени, посочва АФП.

Временната мярка задържане под стража спрямо заподозрян във Франция "може да се прилага теоретично за 96 часа, но не бива да продължава повече от 48 часа", пояснил за агенцията източник, близък до разследването.

Задържаха СтросКан като заподозрян в "съучастничество в сводничество"
netinfo