Вятърът определено „не е приятел“ на папата. Главата на Римокатолическата църква кацна за 36-часово посещение в Ирландия по-рано днес.
 
На слизане от самолета обаче вятърът си направи шега и Франциск трябваше да внимава по стълбите надолу, тъй като поривите повдигнаха пелерината му и закриваха лицето му.
 
Вятърът погоди забавен номер на папата (СНИМКИ)

Това беше и един от редките случаи, в които фотографите успяха да снимат прическата на светия отец. Главата на Римокатолическата църква предвидливо свали солидеото си. Неофициално шапчицата на папата е наричана цукето, т.е. тиквичка, защото напомня дънцето на тиквичка.
 

БГНЕС

Комичната ситуация видимо не смути папа Франциск, който има още редица куриозни случки с пелерината и шапката си.

През май т.г. по време на официална аудиенция, той бе силно затруднен да прочете поставените пред него документи, тъй като вятърът непрекъснато повдигаше пелерината му, като му закриваше цялото лице.
 
Папа Франциск сподели своята тайна за борба със стреса


През 2017-а пък малко момиченце свали шапката от главата на папа Франциск, докато той целува детето. Видео от комичната случка тогава беше разпространено от близък на момиченцето, който написа: „Взех кръщелницата си да види папата. И тя му отмъкна шапката”.
 
През 2014 г. силен вятър отнесе шапката му, докато той поздравява тълпата на площад „Свети Петър“ в Рим. Стихията тогава отново повдигна мантията в лицето му. Година по-рано дете любопитно повдигна шапката му, за да проведи какво се крие под нея.