/ пресцентър, Народното събрание
„Поклон пред делото на Мустафа Кемал Ататюрк - строителя на съвременна Турция!”. Това написа председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в официалната книга в мавзолея в Анкара на Мустафа Кемал Ататюрк. Председателят на парламента, който е на официално посещение в Турция, положи венец в мавзолея на Ататюрк -  основател и първи президент на Република Турция. В церемонията участваха и членовете на българската парламентарна делегация.

По-късно днес председателят на Народното събрание Вежди Рашидов ще има среща на „четири очи“ с председателя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп. След нея председателите на парламентите на България и Турция ще дадат началото на пленарните разговори между народните представители от двете страни. Предвижда се председателят на Народното събрание да поднесе цветя на Паметника на жертвите на опита за преврат на 15 юли 2016 г. в обособената за това зона в сградата на Великото национално събрание.
 

пресцентър, Народното събрание


В състава на делегацията са председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, председателят на ПГ „Български възход“ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ  „Продължаваме промяната“), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „Възраждане“).
 

пресцентър, Народното събрание