Тереза Мей
Тереза Мей / БГНЕС
Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че ако парламентът в Лондон отхвърли нейното споразумение за Брекзит идната седмица, "може никога да не напуснем ЕС", предаде Асошиейтед прес.

"Великобритания ще бъде изправена пред продължителна несигурност и може никога да не напусне Европейски съюз, ако законодателите идната седмица гласуват срещу сделката за напускане, договорена с Брюксел, каза Мей.

Мей засилва натиска върху Брюксел преди ключов вот в британския парламент

"Подкрепете я и Обединеното кралство ще напусне ЕС, отхвърлете я и никой не знае какво ще се случи", каза министър-председателката в реч в Гримсби, Източна Англия.

Мей добави: "Може така и да не напуснем. Единственото сигурно нещо ще е продължителна несигурност. Още месеци ще спорим за Брекзит, а вместо това бихме могли да се съсредоточим върху подобряване на нашето здравеопазване, училища и общности", предупреди Мей, цитирана от Ройтерс.

Брекзит
БГНЕС

Отлагането на Брекзит изглежда все по-неизбежно

Мей
каза още, че ЕС и британските преговарящи трябва да дадат "още един тласък" за преодоляване на опасенията, които пречат на членовете на британския парламент да подкрепят споразумението за напускане, договорено миналата година".

"Затова нека не се въздържаме. Нека направим това, което е нужно, така че законодателите да подкрепят сделката във вторник", каза Мей в Гримсби.
 
БТА