Украинският министър на здравеопазването Виктор Ляшко съобщи, че към момента общо 57 души са убити и 169 души са били ранени днес, след както Русия започна пълномащабна инвазия на Украйна, предаде Ройтерс.

Отделно министерството на отбраната на страната каза, че продължават тежките бомбардировки в източната част на Донецкия район.

Няколко хиляди украинци са преминали в съседните страни, основно в Молдова и Румъния, докато според оценките около 100 000 са избягали от домовете си в самата Украйна след руската инвазия, съобщава Върховният комисариат на ООН за бежанците, предаде Ройтерс. Цифрите са на база данни от националните власти и от персонала на комисариата и партньорски агенции.

военно поделение в Киев
БГНЕС

Снаряд е паднал върху жилищна сграда в украинския град Чугуев в Харковска област, съобщи украйнския UA News. Вследствие на обстрела е избухнал и пожар, има загинало малолетно момиче, както и ранени

Украински военен самолет се разби край Киев, заяви Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, като публикува снимка от мястото на инцидента.

По данни на службата при инцидента са загинали 5 души.
 
По-рано през деня излезе информация за загинали над 40 украински войници и около 10 цивилни в първите часове на руската инвазия в Украйна.

Информацията беше съобщена от помощника на президента Володимир Зеленски. "Знаем, че повече от 40 души са загинали и няколко десетки са ранени. Известно ни е за близо 10 цивилни жертви", заяви служителят на президентската администрация Олексий Арестович. 

В Мариупол в резултат на обстрела е загинал един човек, двама ранени.

Под обстрел е попаднал и автомобил, превозващ жена с дете. Разрушен е мост през река в района на Днепропетровск.

По-рано сутринта украинската гранична охрана и съобщи за първи загинал неин служител от началото на руското нашествие.  

Украйна бе атакувана днес от Русия по протежение на границите си с Русия и Беларус, съобщи в комюнике украинската гранична охрана, предаде Франс прес.

"Границата на украинската държава бе атакувана от руски войски от териториите на Русия и Беларус", се казва в съобщението и се добавя, че нападенията са извършени включително с артилерия

По информация на CNN от по-рано сутринта войници, начело на колона от военни превозни средства, са влезли в Украйна от граничен пункт с Беларус.

Във видеоклип, заснет на граничния пункт Сенковка, Украйна, с Веселовка, Беларус, се вижда, че колоната влиза в Украйна около 6:48 часа местно време. През последните седмици Русия е събрала значителен брой войници, превозни средства и танкове в Беларус близо до границата с Украйна. През това време двете страни проведоха съвместни военни учения на територията на страните, както и в близост до беларуско-украинската граница.
БГНЕС, БТА