Петро Порошенко
Петро Порошенко / БГНЕС
Украинският президент Петро Порошенко съобщи днес за голямо струпване на руски войски по границата на страната му, предаде Асошиейтед прес.
 
Русия разположи "над 80 000 войници, 1400 артилерийски системи и установки за залпов огън, 900 танка, 2300 бронирани бойни автомобила, 500 самолета и 300 хеликоптера" по протежение на границата, каза Порошенко на среща с украински военни.

Задържаните от Русия украински моряци са преместени в Москва
 
Тези данни не са проверени от независим източник. Порошенко направи това изявление след една седмица, белязана от ескалация на напрежението между Русия и Украйна. В неделя руската брегова охрана задържа в Керченския проток край Крим три украински военни кораба, които плавали към Азовско море, и техните екипажи.
 
Украинската гранична служба междувременно съобщи, че на около 100 руски граждани е било забранено да влязат в страната, откакто влезе в сила съответната забрана.

Порошенко въвежда военно положение в редица територии на Украйна
 
Вчера Порошенко обяви, че всички руски мъже на възраст между 16 и 60 години няма да имат право да влизат в Украйна по време на въведеното за 30 дни военно положение в страната. Целта е да бъде предотвратено проникването в Украйна на руски военни под прикритие, обясни той.
БТА