Обвиняемият поиска прошка от пострадалите и обясни, че не е спал от 20 часа, за да работи и изкара пари
Таксиметровият шофьор, който в събота прегази на тротоар в центъра на Москва хора и рани осем души, е признал вината си пред съда, предаде ТАСС.

На делото за определяне на мярката за неотклонение обвиняемият поиска прошка от пострадалите и роднините им и обясни, че не е спал от 20 часа, за да работи и изкара пари. По думите му от умора, той объркал педалите - вместо да натисне спирачка, подал газ.

Таксиметровият шофьор, който блъсна пешеходци в Москва, не е бил пиян (ВИДЕО)

Опита си за бягство от местопроизшествието таксиметровият шофьор оправда с уплаха да не бъде линчуван на място от минувачите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че му е "олекнало на сърцето", когато е разбрал, че няма убити в катастрофата в близост до Червения площад, допълни Асошиейтед прес.

Москва Инцидент
БГНЕС

Според агенцията здравните органи в руската столица са отказали сведения за състоянието на ранените, сред които има и чужденци - две мексиканки и една украинка. По данни на руските власти арестуваният шофьор на такси е на 28 години и произхожда от бившата съветска република Киргизстан.

Такси се вряза в пешеходци на Червения площад в Москва, осем пострадаха

Москва полиция
Gulliver/Getty Images

Киргизкият премиер Мухамедкали Абилгазиев също поднесе извинение към пострадалите от инцидента и ги покани на лечение в Киргизстан, предаде РИА "Новости", цитирана от АП. Премиерът изрази надежда, че случилото се няма да доведе до преследвания на негови сънародници в Русия.

Още в събота московската полиция обяви, че разследва случилото се като пътнотранспортно произшествие и днес потвърди, че тази позиция е непроменена.

Понастоящем в Москва и още няколко руски града се провежда финалният турнир за Световната купа по футбол.
БТА