/ БГНЕС
Трима бивши служители в администрацията на Доналд Тръмп в областта на външната политика се срещнаха с премиера Бенямин Нетаняху и други обществени фигури в Израел в понеделник, съобщи "Джерузалем пост".

Делегацията се състояла от Робърт О'Брайън, който беше четвъртият и последен съветник по националната сигурност на Тръмп, както и бившия посланик в Обединените арабски емирства Джон Раколта и бившия посланик в Швейцария Ед Макмълън, каза източник, пожелал анонимност.

Освен с Нетаняху, делегацията се срещна с израелския опозиционен лидер Яир Лапид и няколко други израелски официални лица, каза лицето.

Сред основните цели на визитата е било да се разбере по-добре сложната вътрешнополитическа ситуация в Израел, каза запознат с посещението. Коалицията на Нетаняху е обсебена от вътрешни разногласия, като много израелци обвиняват правителството му, че не е успяло да предотврати клането от 7 октомври.

Президентът и външният министър на Иран загинаха при катастрофа с хеликоптер (ОБЗОР)

Това беше рядък случай близки до Тръмп да пътуват в чужбина като част от организирана делегация за среща с представители на чужда държава. Това се случи на фона на напрежението между Израел и администрацията на Байдън заради войната в Газа .

Не е ясно какво е обсъдила делегацията от съюзници на Тръмп с израелците. Всички те служат като неофициални съветници на Тръмп и бившият президент вероятно ще получи информация за срещите, добави лицето.

Тръмп от време на време критикува Израел за операцията му в Газа и той обвини Нетаняху, че не успя да предотврати клането от 7 октомври. Но републиканският кандидат за президент постоянно се представя като по-надежден съюзник на Израел от президента демократ Джо Байдън, посочва "Джерузалем пост".

Белият дом отказа коментар, когато беше попитан за срещата. Кабинетът на израелския премиер не отговори веднага на искане за коментар.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински, БТА