Ана Бърнабич
Ана Бърнабич / БГНЕС
Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви снощи, че Белград няма да въвежда реципрочни мерки след решението на Черна гора да не отваря границата за сръбски граждани и каза, че не трябва да се ходи там, където си нежелан.

Бърнабич заяви, че Сърбия няма да затвори границата за черногорски граждани, но ще я затвори за черногорските мафиоти и престъпни кланове.

Сърбия разреши свободното влизане на всички в страната

"Няма да попречим на обикновените черногорски граждани да посещават Сърбия, но искаме да предотвратим влизането на престъпници и мафиотски кланове от Черна гора, които убиват и тероризират нашите граждани в Сърбия от десетилетия", каза Бърнабич.

Тя заяви още, че "истинската причина" за решението на Черна гора да отвори границите си за много страни, а не за Сърбия, не се крие в коронавирусната епидемия и броя на заразените хора.

Черногорският премиер Душко Маркович каза вчера, че страната ще отвори границите си през първите дни на юни за онези страни, които отговарят на епидемиологичните критерии на Института за обществено здраве, т.е. броят на заразените с вируса хора е 25 на 100 000 жители.

„Първите държави са Хърватия, Словения, Австрия, Германия, Унгария, Албания, Гърция“, каза Маркович.
БГНЕС