/ Guliver/Getty Images
Мелания Тръмп и съпругите на други лидери от НАТО посетиха вчера детска болница и разгледаха музей в Брюксел, съобщи АП.
 
Госпожа Тръмп трябваше да се справи с известна несръчност и езикови бариери, за да помогне на болни деца да направят цветя от крепирана хартия. Те споделиха мнения за книги, филми и любими цветя. Съпругата на американския президент каза, че най-много харесва орхидеите и божурите.



 

Guliver/Getty Images


Децата са основна тема в първото пътуване на Мелания Тръмп в Европа като президентска съпруга. Тя посети педиатрична болница във Ватикана и участва с белгийската кралица Матилде на форум за опазването на децата от онлайн експлоатация.
 

Guliver/Getty Images


Програмата на натовските съпруги включваше и посещение в музея, посветен на белгийския художник сюрреалист Рене Магрит.

Десислава Радева, Мелания Тръмп и Бриджит Макрон в музей в Брюксел (СНИМКИ) 
 



Докато разглеждаха картините, г-жа Тръмп си бъбреше с Брижит Макрон, чийто съпруг спечели президентския пост във Франция. И двете жени имат огромна разлика във възрастта с мъжете си - Мелания е с 24 години по-млада от Доналд Тръмп, а Брижит е с 24 години по-възрастна от Еманюел Макрон.
 
При посещение в кралския дворец г-жа Тръмп, облечена в черна рокля с разголени рамене, размени няколко думи със съпругата на турския президент Реджеп Ердоган, Емине, която беше със светла забрадка.
 

Guliver/Getty Images


В женската делегация беше и съпругата на българския президент Десислава Радева, посочва агенция Белга. Единственият мъж, който им правеше компания, бе Готие Дестене, съпругът на премиера на Люксембург Ксавие Бетел (двамата имат еднополов брак).
БТА