/ БГНЕС
Олена, съпругата на украинския президент Володимир Зеленски, обяви днес, че тестът й за коронавирус е положителен, но нейният съпруг и двете им деца са с отрицателен резултат, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Днес получих положителен резултат от теста за коронавирус. Неочаквана новина. Особено имайки предвид, че аз и моето семейство продължаваме да спазваме всички правила - маски, ръкавици и минимум контакти", написа тя във "Фейсбук". Олена Зеленска допълва, че се чувства добре, не е в болница, но се е изолирала от съпруга и децата си.

В Украйна досега са регистрирани 29 753 случая с коронавирус, от които 870 са приключили със смърт. По-рано днес украинското министерство на здравеопазването обяви, че през последните 24 часа са били установени 683 нови случая, след като вчера е бил регистриран рекордният денонощен прираст от 689.

На 17 март в Украйна бе наложена карантина. За периода 22 май - 22 юни действа режим, в който регионалните власти имат правото да облекчават или удължават срока на ограничителните мерки. В страната вече работи общественият транспорт, а от 5 юни бяха възобновени вътрешните пътнически полети.
БТА