Няколкостотин души се събраха вчера вечерта на емблематичния лондонски площад "Трафалгар" на бдение в памет на жертвите на атентата, извършен в сряда край британския парламент, съобщи АФП.
 
СНИМКИ: Нападението пред британския парламент

"Лондончани няма да се оставят да бъдат сплашвани от тероризма. Болните зли мозъци, които опитват да нарушат нашия начин на живот, няма да постигнат целта си", заяви кметът на Лондон Садик Хан от стълбите пред Националната галерия, спускащи се към площада.
 

БГНЕС

БГНЕС


"Ислямска държава" пое отговорност за нападението в Лондон

На земята пред издигащата се над площад "Трафалгар" Национална галерия бе изрисувано с тебешир логото на лондонското метро с надпис "Не ни е страх". По-нататък бяха изрисувани три знамена - британско, френско и белгийско.
 

БГНЕС

БГНЕС


Участниците в бдението запалиха свещи и положиха цветя край двата фонтана на площада.
 
Жертвите на атентата в Лондон се увеличават

Подстъпите към площада бяха преградени с полицейски камиони и коли, а в района патрулираха въоръжени полицаи.
 

БГНЕС


Броят на загиналите при терористичното нападение в Лондон достигна пет души, след като 75-годишен мъж почина от раните си в болница, съобщи полицията, цитирана от ДПА. "Мъжът бе хоспитализиран след атаката и тази вечер бяха изключени животоподдържащите му системи", каза говорител на полицията.
 
Четирима от загиналите са жертви на атаката, а петият е убиецът, който по информация на полицията се казва Халид Масуд и е роден във Великобритания, отбеляза Ройтерс.

БТА