Стотици хора се събраха на площад Трафалгар в Лондон, за да почетат паметта на жертвите на терористичната атака
Стотици хора се събраха на площад Трафалгар в Лондон, за да почетат паметта на жертвите на терористичната атака / БГНЕС
Броят на загиналите при терористичното нападение в Лондон достигна четирима души.  75-годишен мъж почина от раните си в болница, съобщи полицията, цитирана от ДПА.
 
"Мъжът бе хоспитализиран след атаката и тази вечер бяха изключени животоподдържащите му системи", каза говорител на полицията.
 
СНИМКИ: Нападението пред британския парламент

Другите три жертви са полицейският служител, който се  опитал да спре нападателя, майка на две деца, която работи в учебно заведение в британската столица, и американски турист, който бил в Лондон като част от обиколка в Европа, с която да отпразнува сребърна сватба заедно със съпругата си. Нападателят, който по информация на полицията се казва Халид Масуд и е роден във Великобритания, загина при нападението. С него броят на жертвите става петима души.

По-рано полицията съобщи, че сред ранените около тридесет души "петима са в критично състояние, а двама между живота и смъртта".
 
"Ислямска държава" пое отговорност за нападението в Лондон

„Ислямска държава“ пое отговорност за терористичното нападение до сградата на парламента в британската столица на 22 март. Според полицията атентаторът в Уестминстър е само един и става въпрос за ислямистки тероризъм.

Британската полиция официално съобщи името на нападателя, за когото се смята, че е отговорен за терористичното нападение. Той се казва Халид Мансур, на 52 години, роден в Кент. Мансур не е бил обект на текущо разследване и не е имало разузнавателна информация за неговото намерение да извърши терористичната атака.

Разкриха името на нападателя пред парламента в Лондон

Въпреки това, той е бил познат на органите на реда и е бил криминално проявен, включително за нанасяне на тежка телесна повреда, притежание на оръжие и нарушаване на обществения ред. Досега не е получавал обвинения, свързани с терористична дейност.