/ БГНЕС
Скотланд Ярд задържа още двама заподозрени по делото за снощния пътен инцидент в района Айлингтън в Северен Лондон, където автомобил блъсна трима души. Така задържаните във връзка със случая стават четирима, съобщи ТАСС. Инцидентът станал снощи към 23 часа. Тримата пострадали са настанени в болница и животът им не е в опасност.

На сайта си Скотланд ярд съобщава, че при обиска на колата са намерени два ножа, но днес служителите на реда потвърдиха, че според тях не става дума за терористичен акт.

Нов инцидент в Лондон: Кола блъсна пешеходци, няма жертви


Обстановката в Лондон остава тревожна, след като на 22 март автомобил, шофиран от 52-годишния терорист Халид Масуд, прегази пешеходци и трима полицаи на Уестминстърския мост. После изостави автомобила си пред сградата на парламента и с нож в ръка нападна полицай. При опит да проникне в парламента бе застрелян. От ръцете на терориста загинаха четирима души и около 50 бяха ранени.

Лондонският терорист воювал в Босна в състава на ислямистка групировка

Вчера полицията съобщи, че не очаква нови терористични актове след атаката на 22 март, тъй като е убедена, че Масуд е действал сам
БТА