атентат Лондон
атентат Лондон / БГНЕС
„Скотланд Ярд“ разпространи фотография на атентатора от Лондон, който се вряза с автомобил в хора на Уестминстърския мост и след това нападна полицай пред британския парламент. Мъжът на 52 години, идентифициран по-рано като Халид Масуд, на снимката е с тъмен цвят на кожата, без коса и с брада.

нападателя от Лондон
БГНЕС

В същото време продължава да излиза нова информация около терориста и начина, по който е извършил нападението в сърцето на Лондон. Според новите данни Масуд, който е роден с името Ейдриън Ръсел, е прекарал вечерта преди атентата в хотел в Брайтън. Според един от гостите на хотела той е бил „вежлив и усмихнат мъж“.

Разкриха името на нападателя пред парламента в Лондон

Полицията също така е установила, че точно преди да извърши нападението си той е използвал приложението WhatsApp. По информация на телевизия „Скай“ в момента следователите още изясняват на кого е звънял той.

В какво са заподозрени арестуваните след атентата в Лондон?

Тази нощ британските власти са задържали още двама души в рамките на разследването на терористичния акт в Лондон. Според полицията става въпрос за „важни арести”. Жена, която е била задържана по-рано, е освободена, арестувани са общо девет души.
 
БГНЕС