Русеф не се предава, ще продължи да се бори срещу импийчмънта
Русеф не се предава, ще продължи да се бори срещу импийчмънта / БГНЕС

Временно отстранената от президентския пост на Бразилия Дилма Русеф заяви, че ще продължи да се бори срещу импийчмънта си и че ще бъде обявена за невинна след като Сенатът гласува тя да бъде изправена на съд за нарушаване на бюджетните регулации, предаде Ройтерс.

Русеф заяви, че е невинен и честен човек, станал жертва на политически опоненти, влезли в заговор за свалянето й, отбелязва ДПА.
"Може да съм допускала грешки, но не съм извършила престъпление", посочи

Отстраниха Дилма Русеф от президентския пост

Русеф в реч, преди да напусне президентския дворец "Планалто", съпроводена от десетки свои привърженици.

Тя нарече процедурата по импийчмънт "мошеничество" и държавен преврат", скалъпен от нейни противници, жадни да заграбят властта и да отменят или орежат социалните програми. Това е трагичен момент за младата бразилска демокрация, каза досегашният държавен глава.

"Когато избран президент е временно отстранен от длъжност заради престъпление, каквото не съм извършила, това наричаме не импийчмънт, а преврат. Те се опитват да постигнат със сила нещо, което не успяха чрез гласуване", каза тя.

Мишел Темер- мъжът, който натисна спусъка и превзе поста на Дилма Русеф

"Аз съм жертва на юридически и политически фарс, но ще продължа. Съдбата многократно ме е изправяла пред предизвикателства, големи изпитания. Някои от тях изглеждаха непреодолими, но въпреки това успях да ги превъзмогна. Преживяла съм мъчения, а сега отново преживявам болка - от несправедливостта", подчерта Русеф.

Дилма Русеф за отстраняването си: Това е държавен преврат

В заключение Русеф призова сънародниците си да кажат "не" на преврата.

Източник: БТА