Путин: Убийството на Политковска няма да остане ненаказано
Путин: Убийството на Политковска няма да остане ненаказано / netinfo

Руският президент Владимир Путин заяви в присъствието на германския канцлер Ангела Меркел, че ще бъде направено всичко възможно за изясняване на убийството на руската журналистка Анна Политковска.

Убийството на Анна Политковска е отвратително и неприемливо престъпление, което няма да остане ненаказано, подчерта той на съвместна пресконференция след срещата с Ангела Меркел в Дрезден. “Независимо кой е извършил това престъпление, ние трябва да констатираме, че става въпрос за отвратителен и напълно неприемлив акт срещу една жена и майка, който не трябва да остане ненаказан”, посочи руският президент.

Същевременно Путин отбеляза, че влиянието на журналистката, която е известна с енергичните си критики по отношение на Кремъл, е “незначително” върху политическия живот в Русия.

От своя страна, Ангела Меркел подчерта, че свободата на печата е част от демократичното развитие на обществото, и потвърди, че в разговора с нея Путин е поел ангажимент да бъде направено всичко възможно за разкриването на обстоятелствата около смъртта на Политковска.