Броят на задържаните по време на протестите срещу пенсионната реформа във Франция е нараснал на 457. Това съобщи днес в ефира на телевизия "СиНюз" френският вътрешен министър Жералд Дарманен, цитиран на сайта на медията.

Ранените досега полицаи и жандармеристи са 441, добави той, като благодари на служителите на реда и огнеборците за работата им по време на проявите.

Демонстрациите бяха много и на места прераснаха в сблъсъци, по-специално в Париж, много късно тази нощ, посочи той. По думите на министъра само в Париж са били подпалени 903 обекта, инсталирани в публичното пространство, включително контейнери за смет.

На 23 март беше деветият ден от протестите срещу пенсионната реформа във френските градове, напомнят Франс прес и ТАСС.

В столицата хулигани замеряха полицаите с бутилки, камъни и бомбички, а те отвръщаха неведнъж със сълзотворен газ. Според служителите на реда сред демонстрантите е имало 1500 хулигани, мнозина от които специално са пристигнали този ден от парижките предградия. 

Във връзка с протестите на контрольорите на въздушния трафик френската гражданска авиация настоя пред авиокомпаниите да анулират 33 на сто от полетите си от и до летище Париж-Орли в неделя и 20 на сто – в понеделник. Поискани са ограничения от 20 на сто и за летищата в Лион и Марсилия. 
Андрей Шарков/БТА