/ iStock/Getty Images
Един от членовете на екипажа на канадския военен хеликоптер, който в сряда се разби край бреговете на Гърция, е загинал, а още петима военни са безследно изчезнали, съобщи канадският премиер Джъстин Трюдо в телевизионно обръщение към нацията, предадоха информационните агенции.

Вчера хеликоптер на военноморските сили на Канада с 6-членен екипаж на борда падна в Йонийско море. Тялото на един загинал е намерено, петима души са в неизвестност, посочи Трюдо. Той каза, че издирванията продължават.

Канадски хеликоптер от мисия на НАТО падна в Йонийско море край Гърция

Хеликоптерът CH-148 Циклон е излетял от канадската фрегата "Фредериктън", която е част от операция на НАТО в района на Средиземноморието.

Италианска и турска фрегата участват в издирвателните операции в района на Йонийско море, съобщи днес турското министерство на отбраната, цитирано от ДПА. Издирването се извършва западно от гръцкия остров Кефалония, където се извършват маневри като част от военноморска операция на НАТО, управлявана от Неапол, Италия.
 


Гръцки военен хеликоптер участва в издирването на хеликоптера CH-148 Циклон, съобщиха по-рано днес служители от гръцкото министерството на отбраната. Издирването се координира от италианските власти.

Гръцка телевизия съобщи, че останките на хеликоптера са локализирани.
БТА