В Русия започна военен преврат, написа в профила си в Телеграм ръководителят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин.

В допълнение към изявлението си публикува видео от сблъсък между руската армия и „Вагнер“ край Воронеж.

Авиацията нанесе удари с ФАБ срещу Музикантите“, гласи текстът към видеото.

Има и престрелки в района на Воронеж.
 


Зенитните оръдия на ЧВК „Вагнер“ поразяват авиацията на въздушните сили на РФ и свалят хеликоптер, атакуващ пехотата на „Вагнер“, се уточнява още в текста.

„Умоляват се цивилните граждани да бъдат изключително внимателни“, се казва в обръщението.

„В Африка беше по-горещо“, пише още в коментара под видеото.
 

Вагнер Русия
БГНЕС



По повод предателството към Родината президентът дълбоко сгреши. Ние сме патриоти. Ние воювахме и воюваме. И никой от бойците на ЧВК „Вагнер“ няма намерение по искане на президента, на ФСБ или на когото и да било да се предаде, защото не искаме страната да продължава да живее, потънала в корупция, измама и бюрокрация", заяви в ръководителят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин.
 


"Когато воювахме в Африка, ни казаха, че Африка ни е необходима, а след това я захвърлиха и окрадоха всички пари, които трябваше да бъдат предоставени като помощ.
Когато ни казаха да воюваме с Украйна, ние отидохме и воювахме. Но стана ясно, че боеприпасите, въоръжението, всички пари, които се полагаха за тях, също се крадат. Пестят ги за случаи като този, който настъпи днес", заяви той.
 


"Сега не пестят от нищо – атакуват със самолети и хеликоптери, където има цивилни. Атакуват, където им падне", заяви той.
 


Затова ние сме патриоти, а тези, които ни се противопоставят, са същите, които са се събрали около подлеците“, заяви Пригожин в своя канал в Телеграм.
 

Вагнер Русия
БГНЕС

Вагнер Русия
БГНЕС

Вагнер Русия
БГНЕС

 
БГНЕС