/ БТА
Преди визитата на германскiq канцлер Ангела Меркел в петък в Русия, където ще се срещне с руския президент Владимир Путин, германското правителство поднови критиките си за отношението на Москва към изтърпяващия присъда опонент на Кремъл Алексей Навални, предаде ДПА.

"Този все още неизяснен случай е сериозен проблем в отношенията с Русия", каза в Берлин правителственият говорител Щефен Зайберт.

Путин отрече някой да се е опитвал да убие Навални

Зайберт беше предпазлив в отговора си на въпрос за шансовете за решаване на спора около газопровода "Северен поток-2" по време на посещението на канцлера - първо в Москва в петък, а след това в украинската столица Киев в неделя.

Газопроводът под Балтийско море е почти завършен и ще доставя руски газ на Германия, заобикаляйки Украйна, която разчита на приходите от транзитни такси за пренос на руски газ през нейна територия.

Меркел смята да си почине, след като се оттегли от политиката

Меркел ще се срещне с Путин на годишнината от предполагаемото отравяне на Навални преди една година. Много от въпросите, които интересуват Германия около този случай, все още не са намерили отговор, каза Зайберт и добави, че Навални е несправедливо изпратен в затвора, и че са му повдигнати нови обвинения.
БТА