Около 20 души са били убити при атаката в нощен гей клуб в Орландо, Флорида, предадоха световните агенции, като се позоваха на началника на полицията в югоизточния американски град Джон Мина. 42 ранени са били откарани в болница.

Стрелба избухна в нощен гей клуб във Флорида (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нападателят е бил убит от полицията. Общо девет полицаи са влезли в престрелка с убиеца. Един от тях е бил ранен в окото, но състоянието му не е сериозно. Нападателят, който не е от Орландо, е бил открит мъртъв с две огнестрелни оръжия и взривно устройство.

Говорител на Федералното бюро за разследване (ФБР) определи атаката като терористичен акт, предаде АП. Властите се опитват да установят дали става въпрос за домашен или международен тероризъм и дали нападателят е действал сам. От ФБР допускат, че стрелецът може да е бил ислямист, допълва АФП.

Мъжът разменил изстрели със служител на нощния клуб, след което влязъл вътре около 2.00 ч. сутринта (9.00 ч. българско време) и взел заложници. След около три часа екип на специалните части нахлул в заведението. Нападателят бил убит в завързалата се престрелка.

По-рано полицията съобщи, че е извършила контролирана експлозия пред клуба.

Източник: БТА