Защитата на обвинения за побоя над Християн Пендиков напусна заседанието на съда в Охрид, след като съдията отказа да отложи делото по негово искане
Защитата на обвинения за побоя над Християн Пендиков напусна заседанието на съда в Охрид, след като съдията отказа да отложи делото по негово искане.

Димитрия Чобески пожела заседанието да бъде отложено, за да се запознае с допълнителната медицинска документация от ВМА за Християн Пендиков, която прокуратурата приложи към делото. Чобески посочи, че от тази документация "зависят и някои допълнителни въпроси" на защитата.

Опозиционна партия в РСМ внесе иск за клевета срещу пребития Християн Пендиков

След като съдията отказа отлагане на делото, адвокатът напусна залата, а обвиняемият Илия Спасески заяви, че не желае заседанието да продължи без неговата защита.
Следващото заседание ще се проведе на 12 юли, а адвокатът на Пендиков - Стефан Камишевски, посочи, че здравословното му състояние все още не е достатъчно добро и заради нараняванията в прешлените вследствие на побоя на 19 януари, Християн Пендиков все още има болки при пътуване. 

БГНЕС


Пендиков беше в залата, но така и не се стигна до свидетелските му показания. Пред журналисти отвън, той посочи, че се чувства по-добре и ще направи всичко възможно да присъства на следващото съдебно заседание. На въпрос дали се страхува, той отговори, че не е много приятно да получава дневно по десетки закани в социалните мрежи и различни приложения.

Мариела Величкова/БТА