Папа Франциск
Папа Франциск / БГНЕС
Папа Франциск призова семействата, поставени под карантина заради коронавируса, да се грижат нежно един за друг, предаде Франс прес.

В интервю за всекидневника "Република" Светият отец посъветва поставените под карантина да приготвят един за друг топли ястия, да проявяват нежност и да разговарят по телефона с близките си. Папата подчерта колко е важно да бъдат съхранени проявите на нежност и състрадание в създадената от епидемията ситуация, изискваща свеждане до минимум на физическите контакти между хората.

Папа Франциск: Времето, в което живяхме само за себе си приключи

"Трябва да преоткрием същността на малките жестове, на малките прояви на внимание към нашите близки, роднини и приятели. И да разберем, че в тези малки жестове се крие нашето съкровище", изтъкна Франциск. Често семействата, поставени под карантина, се хранят заедно в тишина, която обаче не е плод на желанието на членовете на семейството да се слушат внимателно, а е свързана с факта, че родителите гледат телевизия, докато се хранят, а децата им се занимават с мобилните си телефони. Между тях няма комуникация, каза още Светият отец.

Папа Франциск с изненадваща визита, посети църкви в призрачния Рим (ВИДЕО)

Франциск, който страдаше от настинка през последните седмици, вчера напусна Ватикана, за да посети църквата "Сан Марчело ал Корсо" в Рим. В тази църква се намира чудотворен кръст, носен през 1522 г. от участниците в църковна процесия, молили се да спре чумната епидемия в Рим.
 


"Помолих се на Господ да сложи край на епидемията: Господи, спри я с десницата Си. За това се помолих", каза Франциск в отговор на въпрос за неочакваното си посещение в "Сан Марчело ал Корсо".
БТА