Звездата от сериала "Семейство Сопрано" Анабела Шиора
Звездата от сериала "Семейство Сопрано" Анабела Шиора / Guliver/Getty Images
Звездата от сериала "Семейство Сопрано" Анабела Шиора стана поредната знаменитост, обвинила продуцента Харви Уайнстийн в сексуално насилие, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Тя заяви пред сп. "Ню Йоркър", че била насилена от Уайнстийн, след като той препречил пътя й, докато влизала в апартамента си през 90-те години на миналия век. Продуцентът продължил да я подлага на сексуален тормоз през следващите години. Анабела все още била толкова ужасена от него, че спяла с бейзболна бухалка пъхната под леглото й.


Харви Уайнстийн твърди, че в пощата си има информация, която го оневинява

Звездата от сериала "Семейство Сопрано" Анабела Шиора
Guliver/Getty Images

Повече от 50 жени, сред които актрисите Роуз Макгауън, Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, обвиниха Харви Уайнстийн, че са били подложени на сексуален тормоз или са били насилени от него, след като в. "Ню Йорк таймс" публикува статия, в която се споменава за сексуални посегателства от страна на продуцента.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

Харви Уайнстийн, който е продуцирал десетки отличени с награди "Оскар" филми, отхвърля всички обвинения.

Шиора сподели за натиска, на който били подложени жертвите на сексуален тормоз от страна на Уайнстийн, за да запазят мълчание. Те се опасявали, че влиятелният продуцент може да съсипе кариерите им.


Джорджина Чапман напуска съпруга си заради „непростимия“ секс скандал

Звездата от сериала "Семейство Сопрано" Анабела Шиора
Guliver/Getty Images


Актрисата Дарил Хана, снимала се във филмите "Плясък" и "Убий Бил", разказа, че неколкократно отхвърляла авансите му, като веднъж била принудена да напусне хотелската си стая през задния вход, когато той чукал на вратата й в Кан преди петнайсетина години.
БТА