Скандалът, разразил се около 65-годишния продуцент, накара съпругата му Джорджина Чапман да го напусне
Скандалът, разразил се около 65-годишния продуцент, накара съпругата му Джорджина Чапман да го напусне / Gulliver/Getty Images
Обвиненият в сексуално насилие продуцент Харви Уайнстийн изисква по съдебен път бившата му компания да му предостави достъп до корпоративната електронна поща и до личните му документи във фирмата, предадоха световните информационни агенции.

Ашли Джъд разкри как се е измъкнала от Харви Уайнстийн (ВИДЕО)

Продуцентът е завел дело в щата Делауеър срещу компания "Уайнстийн", която е основал с брат си. Харви Уайнстийн е заявил пред съда, че е необходимо да защити себе си и компанията от заплахата от изплащане на обезщетения на обвинилите го жени.

Харви Уайнстийн
Харви Уайнстийн Gulliver/Getty Images

"Господин Уайнстийн вярва, че електронната му поща, която основно, ако не и единствено, е използвал по време на трудовия си стаж, съдържа информация, която оневинява него и компанията, за твърдения, които могат да бъдат предявени срещу тях", пише в делото.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

Изпадналият в немилост продуцент търси достъп и до личната си папка с документи във фирмата. Той иска да докаже, че изтеклата информация в медиите е взета от нея и компания "Уайнстийн" е оповестила поверителна информация.

Жените, които обвиняват Харви Уайнстийн в сексуален тормоз
Десетки световноизвестни звезди обвиниха Харви Уайнстийн в сексуален тормоз БГНЕС

След като десетки жени обвиниха Уайнстийн в сексуален тормоз, той беше уволнен от собствената си компания.

Джорджина Чапман напуска съпруга си заради „непростимия“ секс скандал

Харви Уайнстийн впоследствие беше изключен от Академията за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите Оскар, от Гилдията на продуцентите и от Британския филмов институт, а съпругата му Джорджина Чапман заяви, че го напуска.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook
БТА