Ашли Джъд
Ашли Джъд / Gulliver/Getty Images
Актрисата Ашли Джъд разказа, че се е измъкнала от посегателствата на Харви Уайнстийн, като е сключила сделка с него - ако спечели Оскар в негов филм, ще отстъпи, съобщи Асошиейтед прес.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

След като поставила това условие, Ашли Джъд избягала от хотелската стая, където преди две десетилетия влязла като млада актриса за бизнес среща. Уайнстийн първо предложил да ѝ направи масаж, а когато тя отказала, я помолил тя да му направи. Той не чувал нейното "не".

Джулия Робъртс: Един покварен мъж използва властта си, за да злоупотребява с жени

Ашли Джъд предпочела да не сяда, за да може по-лесно да избяга. Тогава се сетила за наградата Оскар. Уайнстийн казал обаче - не когато я спечели, а когато я номинират. Тя настояла да е, когато спечели Оскар.
В телевизионното предаване "Добро утро, Америка" Ашли Джъд каза, че не е сигурна дали се е справила добре с конфронтацията. Тя призна, че изпитва срам, но от друга страна определя бързата си реплика като брилянтна.

Тарантино: Знаех достатъчно за Харви Уайнстийн, можех да направя повече

Ашли Джъд беше сред първите жени, които обвиниха Харви Уайнстийн в сексуален тормоз. В Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис вече разследват продуцента за изнасилвания. 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook
БТА