Норвежката актриса Натася Малте
Норвежката актриса Натася Малте / Gulliver/Getty Images
Норвежката актриса Натася Малте заяви, че била насилена от Харви Уайнстийн през 2008 г. в Лондон, но все още не е решила дали да заведе дело срещу него, предаде Франс прес.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

43-годишната Малте каза на пресконференция в Ню Йорк, че срещнала холивудския магнат на церемонията за филмовите награди БАФТА през 2008 г.

И Лупита Нионго с потресаващи признания за Харви Уайнстийн

Няколко часа по-късно Харви Уайнстийн почукал на вратата на хотелската ѝ стая. Малте отворила вратата, защото се страхувала, че може да избухне скандал. След като актрисата отхвърлила авансите му, продуцентът я изнасилил.

Натася Малте на церемонията за филмовите награди БАФТА през 2008 г.
Натася Малте на церемонията за филмовите награди БАФТА през 2008 г. Gulliver/Getty Images

Малте проучвала опциите, що се отнася до завеждането на дело, но все още не е взела решение. Около 50 жени обявиха, че са били жертви на сексуален тормоз от страна на Харви Уайнстийн.

Тарантино: Знаех достатъчно за Харви Уайнстийн, можех да направя повече

Натася Малте, която се е снимала в около 50 филма от средата на 90-те години на миналия век, е седмата жена, обвинила публично Харви Уайнстийн в насилие.

Джулия Робъртс: Един покварен мъж използва властта си, за да злоупотребява с жени

Междувременно инвестиционният фонд "Колони кепитъл" оповести, че отказва да влее свежи пари в компанията "Уайнстийн", която изпитва финансови затруднения след обвиненията за насилие и сексуални посегателства срещу съоснователя ѝ Харви Уайнстийн
БТА