/ Guliver/Getty Images
Актрисата Типи Хедрън, която обвини британския режисьор Алфред Хичкок в сексуален тормоз, окуражи жените да свидетелстват за агресивно поведение, на което са станали жертви, предаде АФП.

"Продължавайте в същия дух - това е единственият начин да се сложи край на това", каза тя пред телевизия Скай.

Жените, обвиняващи Уайнстийн в сексуални посегателства, се увеличават

След разразилия се скандал с продуцента Харви Уайнстийн, който е обвинен в сексуален тормоз от много актриси, през последните няколко дни в медиите и социалните мрежи заваляха свидетелски показания от жени, които са знаменитости или не толкова известни и твърдят, че са били жертви на сексуален тормоз.

Бабата на Дакота Джонсън обвини Алфред Хичкок в сексуален тормоз

"Трябва да се говори за тези действия, имаме право да изразим онова, което чувстваме по повод подобни неща", допълни Хедрън. В публикувана миналата година автобиографична книга тя разкри, че легендарният режисьор се хвърлил върху нея на задната седалка в автомобил и я притиснал на снимачната площадка, настоявайки да го докосне. "След като отказах, Хичкок ми каза, че ще провали кариерата ми", разказа актрисата. "След това станах, отправих се към вратата и му отвърнах "Прави каквото искаш". Смятам, че това бе най-хубавото затръшване на врата", признава още тя.  

Уди Алън: Секс скандалът с Уайнстийн не бива да предизвиква „лов на вещици“

Актрисата и активистка за защита на животните стана световноизвестна с участието си в шедьовъра на Хичкок "Птиците", излязъл по екраните през 1963 г. Тя поясни, че сексуални нападения над жени има не само в Холивуд, но че за тях се говори, защото Холивуд е привлекателен и защото в случая става въпрос за известен продуцент.
 
"Няма никаква причина това да бъде толерирано", увери майката на Мелани Грифит, отбелязвайки, че младите трябва да се научат какво могат да приемат и какво - не.
БТА